AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

  • szt
  • 14,55 zł / szt
  • 50 g ( 291,00 zł za 1 kg )
  • Niedostępny

SKŁADNIKI
agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety). Agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g/500 ml (0,16 %)
Delikatna struktura: 1,50 g/500 ml (0,3 %)
Twarda struktura: 5,00 g/500 ml (1 %)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g/500 ml (1,4 %)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • CERTYFIKAT BIO:jest
  • Certyfikat bio:jest
  • CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
  • KRAJ PRODUCENTA:Hiszpania
  • Kraj Producenta:Hiszpania
  • Producent - nazwa i adres:PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
  • WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
  • WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI