BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON

  • szt
  • 4,26 zł / szt
  • 40 g ( 106,50 zł za 1 kg )
  • Niedostępny

SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8 %), mielony cynamon* (3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 1 l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do
zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYm, czy OWSIANYm. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • CERTYFIKAT BIO:jest
  • Certyfikat bio:jest
  • CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
  • KRAJ PRODUCENTA:Czechy
  • Kraj Producenta:Czechy
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
  • Producent - nazwa i adres:AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
  • WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
  • WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI