HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

  • Kod: 5903849453141
  • Producent: MOYA MATCHA
  • Dostępność: Wysyłka zwykle w 48h Wysyłka zwykle w 48h
  • szt
  • 37,97 zł / szt

SKŁADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha” tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu”. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • CERTYFIKAT BIO:jest
  • CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
  • KRAJ PRODUCENTA:Polska
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA
  • WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
  • WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI